
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου για την προσάραξη ενός επιβατικού – τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Γερμανίας), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νησίδας Άγιος Γεώργιος και της Μυκόνου.
Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) με επιβαίνοντες δύο (02) ιδιώτες δύτες καταδυτικού συνεργείου, το ταχύπλοο «ΤΑΛΩΣ» και το ιστιοφόρο – καταμαράν «ΜΥ ΜΥΚΟΝΟS» προς παροχή συνδρομής.
Κατόπιν έλεγχου από τους ιδιώτες δύτες, δεν διαπιστώθηκε ρήγμα ή εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση. Οι πέντε εκ των επτά επιβαινόντων επιβιβάστηκαν στο MY MYKONOS και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον νέο λιμένα της Μυκόνου.
Με τη συνδρομή του καταδυτικού συνεργείου το Ε/Π-Τ/Ρ αποκολλήθηκε και έπλευσε με ιδία μέσα για τη μαρίνα του νέου λιμένα Μυκόνου με τη συνοδεία του ΠΛΣ.
Από το Λιμεναρχείο της Μυκόνου που διενεργεί τη προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 81χρονος κυβερνήτης για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. «Πρόκληση ναυαγίου» και Ν.Δ. 712/1970.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Πέντε ελληνικά νησιά που ξεχωρίζει το National Geographic
- «Ο Χορός Ενώνει»: Η Μύκονος γιορτάζει την κίνηση και τη συλλογική έκφραση
- Ζιάγκος: «Όταν είσαι στον ανήφορο, ξέρεις ότι είσαι στον σωστό δρόμο»
- «Το Αγροτομουσείο ανοίγει ξανά τις πύλες του για το καλοκαίρι 2026»
- Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της έκθεσης των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Μυκόνου