
Βαρύ πρόστιμο ύψους 105.600,90 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε κατασκευαστική εταιρεία στη Μύκονο για την καύση απορριμμάτων στον παλιό Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων του νησιού.
Πρόκειται για υπόθεση η οποία χρονολογείται από το 2008 και κατόπιν ελέγχων, διοικητικών και δικαστικών αποφάσεων και χρονοβόρων διαδικασιών, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Κυκλάδων, Ελισάβετ Χωριανοπούλου, επέβαλε στις 15/04/2026 διοικητικό πρόστιμο 105.600,90 ευρώ στην εν λόγω εταιρεία, λόγω της καύσης απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ Μυκόνου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας.
Η εταιρεία στην οποία υποβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις έχει το δικαίωμα άσκησης προσφυγής σε βάρος της απόφασης ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- «Ο Παλμός της Ζωής – Επανασυνδέοντας την προσωπική με την πλανητική υγεία»
- Τα εκλεγμένα μέλη της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης
- «Μαθήματα ζωής και οδικής ασφάλειας στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου»
- Προσκυνηματική Επίσκεψη Συλλόγων Παραδοσιακών χορών και μουσικής στην Ιερά Μονή Τουρλιανής
- Ελλάδα και Ισπανία στους μεγάλους κερδισμένους των κρατήσεων «τελευταίας στιγμής», παρά την κρίση στη Μέση Ανατολή