
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για την περιοχή των Κυκλάδων εκδόθηκαν το 2023 συνολικά 2.021 οικοδομικές άδειες. Αφορούν σε νέες οικοδομές, αλλά και προσθήκες, αναπαλαιώσεις και επισκευές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η Πάρος και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση αντιστοίχως στις περιοχές της χώρας με τις περισσότερες άδειες για νέες οικοδομές (χωρίς να περιλαμβάνονται οι προσθήκες, αναπαλαιώσεις και επισκευές).

Όσον αφορά στην επιφάνεια τους, τον περασμένο χρόνο εκδόθηκαν στις Κυκλάδες οικοδομικές άδειες για συνολική επιφάνεια 291.346 τ.μ. Το νησί που έρχεται πρώτο είναι η Πάρος, με νέες οικοδομικές άδειες συνολικής επιφάνειας 66.603 τ.μ. Ακολουθεί η Σαντορίνη με 52.579 τ.μ., η Νάξος με 47.039 και η Μύκονος με 30.690 τ.μ.

Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Απίστευτη απάτη στη Μύκονο: Παρήγγειλαν iPhone και όταν άνοιξαν τα δέματα βρήκαν… λεμόνια!
- Ferrari Purosangue 2,2 εκατ. ευρώ παραδόθηκε στη Μύκονο – Η one-off Mansory του Alec Monopoly
- Λαοθάλασσα Μυκονίων και προσκυνητών τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου
- Τα σοκάκια της Μυκόνου στους οκτώ ομορφότερους δρόμους του κόσμου
- Ευστρ. Κουλαρά για τουρίστες: “Όπως κι εγώ όταν πάω σε μία άλλη χώρα σέβομαι τους νόμους της, και αυτοί πρέπει να σέβονται τον ΚΟΚ της Ελλάδας”