
Σύμφωνα με το άρθρο 186 κεφ. ΣΤ’, παρ. 3 και 15 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), στην αρμοδιότητα των Περιφερειών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: <<Ο καθαρισμός και αστυνόμευση ρεμάτων και απαλλοτριωμένων χώρων παρά τα ρέματα>>.
Πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε διαβάσει – μετά από καταγγελίες – πως κάποια ρέματα στην Μύκονο μπαζώνονται – μέσα σε μια νύχτα – ενώ αυθαίρετες κατασκευές… <<φυτρώνουν>> στην κοίτη τους.
Οι ευθύνες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι μεγάλες και διαχρονικές αφού είναι εκείνη η Δημόσια Αρχή η οποία θα έπρεπε να προστατεύσει και να τιμωρήσει όσους καταστρέφουν τα ρέματα όχι μόνο στην Μύκονο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.
Μία εύλογη απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα ήταν να δώσει στη δημοσιότητα αποφάσεις και αποδείξεις, ότι έγιναν οι προβλεπόμενοι καθαρισμοί των ρεμάτων και των φρεατίων και οι ενέργειες για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών.
Άραγε θα το κάνει;
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Τα σοκάκια της Μυκόνου στους οκτώ ομορφότερους δρόμους του κόσμου
- Οι Παναγιές των Κυκλάδων: Οι εικόνες, τα θαύματα και οι θρύλοι που ταξιδεύουν αιώνες στο Αιγαίο
- Πώς «θησαύρισε» η ρωσική μαφία στην Ελλάδα
- H EE φέρεται να παρακολουθεί τον ουρανό για UFO – Πιλότοι μιλούν για περιστατικά σε Κύπρο και Μύκονο
- Διακοπές ηλεκτροδότησης στη Μύκονο την Τρίτη 18/8 – Σε ποιες περιοχές