Πληρώνουμε τον κούκο αηδόνι για ένα… πιτόγυρο – Εξωφρενικές τιμές σε Αθήνα και νησιά

Ο καιρός που κάποιος έδινε 4-4,5 ευρώ για δύο τυλιχτά και χόρταινε την πείνα του φαίνεται πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς οι τιμές ενός από τα πιο κλασικά ελληνικά εδέσματα έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα.

Σήμερα, η τιμή για ένα τυλιχτό στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκινάει από τα 3 ευρώ, ενώ στο κέντρο της Αθήνας έχει φτάσει να κοστίζει ακόμη και 5,50 ευρώ.

Παρά την ιλιγγιώδη αύξηση στην τιμή, σύμφωνα με καταστηματάρχες που μίλησαν στην κάμερα του Mega, η ζήτηση και φέτος το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς για τους τουρίστες από το μενού μιας επίσκεψη στην Ελλάδα δεν μπορεί να λείπει με τίποτα το αγαπημένο ελληνικό έδεσμα.

Οι τιμές στα νησιά

Και στα νησιά οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από τσουχτερές. Στη Μύκονο κάποιος θα πρέπει να πληρώσει για ένα τυλιχτό μέχρι και 9,40 ευρώ, στη Σαντορίνη 6,50 ευρώ και στη Πάρο 4,10 ευρώ. Στην Ύδρα η τιμή του τυλιχτού φτάνει και τα 4 ευρώ, ενώ στα Χανιά τα 3,90 ευρώ και στη Κέρκυρα τα 3,50 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως η αύξηση στις πρώτες ύλες αναπόφευκτα ανεβάζει και την τελική τιμή του προϊόντος, ωστόσο όπως λένε, προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές και να μην μετακυλήσουν το κόστος στον πελάτη.

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: