Σε άνοδο οι τιμές των ακινήτων στα νησιά: 40% πάνω σε σχέση με το 2019

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Μύκονο πραγματοποιήθηκαν αγοραπωλησίες αξίας ακόμα και 25 εκ. ευρώ, ενώ στη Σαντορίνη άγγιξαν και τα 8 εκ. ευρώ.

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι τιμές των ακινήτων στους νησιωτικούς προορισμούς, την ώρα που πλέον οι επενδύσεις σε αυτά γίνονται κυρίως από θεσμικούς επενδυτές και όχι τόσο από ιδιώτες.

Στην εκτόξευση της τιμής των οικιστικών ακινήτων σε πολλούς προορισμούς, δημοφιλής και μη, κυρίως λόγω της καλής πορείας του τουρισμού στάθηκε, μιλώντας στο συνέδριο της Prodexpo, ο Γιάννης Ρεβύθης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revithis & Partners, λέγοντας ότι ειδικά στα νησιά η ελληνική κτηματαγορά έχει απογειωθεί. Είπε ότι ζήτηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τις τιμές να είναι φέτος αυξημένες κατά 40% σε σχέση με το 2019.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Μύκονο πραγματοποιήθηκαν αγοραπωλησίες αξίας ακόμα και 25 εκ. ευρώ, ενώ στη Σαντορίνη άγγιξαν και τα 8 εκ. ευρώ.

Εντυπωσιακές αυξήσεις καταγράφονται επίσης σε Σέριφο, Μήλο Αντίπαρο, Σχοινούσα, Ίο και Παξούς, φθάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το 400%. Σύμφωνα με τον κ. Ρεβύθη, οι βίλες στην χώρα μας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από προορισμούς του εξωτερικού, ενώ με τον τρόπο που κατασκευάζονται (π.χ. υπόσκαφα) εξασφαλίζεται ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Μαϊάμι.

Όπως εξάλλου, υπογράμμισε ο Πρόδρομος Βλάμης, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, συντονίζοντας τη συζήτηση, η αγορά ακινήτων αλλάζει, με δραστηριοποίηση θεσμικών επενδυτών. Έκανε λόγο για νέους παίκτες στην αγορά, η οποία ξεφεύγει από το ερασιτεχνικό μοντέλο και πηγαίνει σε ένα μοντέλο επαγγελματιών του χώρου.

businessnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: