Σε ποια προϊόντα εξετάζει η κυβέρνηση τη μείωση του ΦΠΑ στο 6%

Η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε ορισμένα προϊόντα προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή των Βαΐων (17/04).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, η μείωση του ΦΠΑ θα αφορά σε βασικά αγαθά και αυτά είναι το ψωμί, το αλεύρι, το γάλα, τα μακαρόνια, το ρύζι, η ζάχαρη και το ηλιέλαιο.

Μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα έχει προαναγγείλει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε πει στις 10 Απριλίου πως τα κυβερνητικά στελέχη εξετάζουν τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη.

Έτσι, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε τονίσει: «Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι, είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του και άλλους παράγοντες. Εξ όσων γνωρίζω, μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%».

Ακόμα, ο ίδιος είχε προσθέσει: «Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πώς θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν σαν “κατοστάρηδες”. Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε».

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!