
Τις τιμές με τις οποίες ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, τις εκτιμήσεις για το επίδομα, αλλά και την πορεία των τιμών στα καύσιμα κίνησης σχολίασε ο τέως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Απέναντι μικρόφωνα», με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.
«Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει ξεκινήσει στο €1,55 για μεγάλες ποσότητες και για τα μεγάλα αστικά κέντρα, η υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι στο 1,57-1,58, ενώ οι Κυκλάδες θα βρίσκονται στο 1,70 ίσως 1,75», είπε αρχικά και συμπλήρωσε ότι «ο κάθε νομός έχει τη δική του τιμολογιακή πολιτική γιατί είναι και οι αποστάσεις».
Για το επίδομα θέρμανσης είπε ότι αφορά όλους όσοι το πήρανε πέρυσι, με τη διαφορά ότι είναι αυξημένο κατά 30%. «Μέχρι τέλος 12ου θα μπουν οι προκαταβολές στους δικαιούχους. Ο δικαιούχος θα πρέπει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του κλεισίματος της πλατφόρμας να έχει δηλώσει. Υπολογίζεται το πετρέλαιο που έχεις πάρει από τις 15 Οκτωβρίου και μετά».
«Δεν υπάρχουν πολλές παραγγελίες γιατί ναι μεν είναι μια σοβαρή μείωση τα 40 λεπτά, αλλά το 1,55 ή το 1,60 είναι πολύ υψηλή τιμή και ο κόσμος είναι πολύ μαζεμένος», συμπλήρωσε.
Τέλος, για την αμόλυβδη βενζίνη είπε ότι «η αμόλυβδη καλά κρατεί. Το 2,20 έχει γίνει η νέα πραγματικότητα. Το πετρέλαιο κίνησης έχει αυξητικές τάσεις, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι μια κατάσταση τελείως αλλοπρόσαλλη και δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει».
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- CYCLES: THE GATHERING | 17 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2026
- Εργαστήριο «Υποκριτική στην Κάμερα» 2ος Κύκλος | Οκτώβριος 2026 – Μάιος 2027
- Στο 1,70 – 1,75 ευρώ το λίτρο ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις Κυκλάδες
- Πανελλήνια πρωτιά για τις Κυκλάδες στις ενοικιάσεις οχημάτων – Τι δείχνει μελέτη του ΙΟΒΕ
- Διεθνής προβολή Σαντορίνης και Μυκόνου μέσω αυθεντικότητας, πολιτισμού και μοναδικών εμπειριών