
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων αποφάσισε υπέρ της απόρριψης μελέτης ανέγερσης νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων με υπόγειο και πισίνα, σε ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας Dream Places Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, εντός αγροτεμαχίου επιφάνειας 899,36 τ.μ., στην περιοχή Παλαιόκαστρο, εντός ορίων οικισμού Άνω Μεράς στη Μύκονο διότι περιλαμβάνει εκσκαφές μεγάλου εύρους στο σύνολο του ακινήτου, χωρίς σεβασμό στο έντονο φυσικό ανάγλυφο αυτού, παρουσιάζει ασυμβατότητες με τα αρχιτεκτονικά πρότυπα του νησιού και η εφαρμογή της θα προκαλέσει βλάβη στο άμεσο περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου του Παλαιοκάστρου.
Για την αποτροπή της βλάβης απηύθυνε σύσταση στην εταιρεία για την υποβολή τροποποιημένης μελέτης με συγκεκριμένους όρους που περιγράφει στην απόφαση. Για παράδειγμα προτείνει να καταργηθούν στοιχεία ασύμβατα με το προστατευόμενο περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου και τα οποία δεν συνάδουν με τα παραδοσιακά πρότυπα, όπως πισίνα μεγάλου μήκους (40,5 μ.) που διατρέχει το σύνολο της δυτικής όψης, για την κατασκευή της οποίας απαιτούνται εκτεταμένες διαμορφώσεις και επιχώσεις. Επίσης, επισημαίνει ότι όλα τα προτεινόμενα μορφολογικά στοιχεία των όψεων (βεράντες, εξώστες, στηθαία, σκίαστρα κ.λπ.) πρέπει να εναρμονίζονται με τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά πρότυπα.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Απίστευτη απάτη στη Μύκονο: Παρήγγειλαν iPhone και όταν άνοιξαν τα δέματα βρήκαν… λεμόνια!
- Ferrari Purosangue 2,2 εκατ. ευρώ παραδόθηκε στη Μύκονο – Η one-off Mansory του Alec Monopoly
- Λαοθάλασσα Μυκονίων και προσκυνητών τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου
- Τα σοκάκια της Μυκόνου στους οκτώ ομορφότερους δρόμους του κόσμου
- Ευστρ. Κουλαρά για τουρίστες: “Όπως κι εγώ όταν πάω σε μία άλλη χώρα σέβομαι τους νόμους της, και αυτοί πρέπει να σέβονται τον ΚΟΚ της Ελλάδας”