Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μυκόνου συμμετείχε ενεργά στην άσκηση ετοιμότητας που διοργάνωσε η Fraport Greece στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, με σενάριο την πτώση αεροσκάφους εκτός των ορίων του αερολιμένα, συγκεκριμένα στην περιοχή της Φτελιάς

Ως Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, είχα την ευθύνη του συντονισμού των διαδικασιών που αφορούσαν τις αρμοδιότητες του δήμου , οπως καθορισμός κρίσιμων σημείων και διαδικασιών που θα χρειαστούν σε μια τέτοια περίπτωση.
Στο πεδίο κινητοποιήθηκαν τέσσερα οχήματα της Αστυνομίας, τρία ασθενοφόρα (δύο επιχειρησιακά και ένα σε εφεδρεία), τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και λεωφορείο των ΚΤΕΛ Μυκόνου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο της άσκησης.
Ως Πολιτική Προστασία, καταγράψαμε πολύτιμα συμπεράσματα και βελτιώσεις στις διαδικασίες μας, οι οποίες θα ενσωματωθούν στα επίσημα σχέδιά μας για την καλύτερη προετοιμασία του Δήμου Μυκόνου σε περίπτωση παρόμοιας κρίσης.
Συγχαρητήρια στη Fraport Greece, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα ΚΤΕΛ Μυκόνου και όλους όσους συμμετείχαν για την άρτια διεξαγωγή και επιτυχία της
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η χλιδή των γιατρών, οι επαύλεις σε Ψυχικό-Μύκονο, ο σοφέρ και ο σαμουράι των 30 χιλ. ευρώ
- Μάντζαρης: Θα παλέψουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε
- Ο Νίκος Βαρβέρης πάντρεψε τον γιο του, Φίλιππο – Ο γάμος στο νησί και η εντυπωσιακή νύφη (Φωτογραφίες)
- Ούτε γάτα, ούτε ζημιά με το White Coast στη Μήλο: Κρίθηκε εκπρόθεσμη η προσφυγή στο ΣτΕ και η εταιρεία συνεχίζει το «οικολογικό τέρας»
- Καύσιμα και θέρμανση: Οι επόμενες κινήσεις για να μπει φρένο στις τιμές, τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις και το πλαφόν