
Την Θεία Λειτουργία και ιερά Μνημόσυνα τέλεσε σήμερα το πρωί, 25 Μαΐου 2026, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Αλέξιο, τον εξ Άνδρου Αρχιμ. Θεοφάνη και τους διακόνους, με την παρουσία πολλών πιστών.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθη στην προλαβούσα εορτή της εν σώματι Αναλήψεως του Κυρίου και την ως εκ τούτου θέωση του ανθρωπίνου σώματος και την απαλλαγή του από τη φθορά, σε συνδυασμό και με τα τελεσθέντα ιερά Μνημόσυνα, ενώ ομίλησε με λόγους παραμυθητικούς προς τους οικογενείς των κεκοιμημένων.
Το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα προεξάρχει του Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, για την 90ή Επέτειο από την Εύρεση της ιεράς Εικόνος του Αγίου.














Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Οι Κυκλάδες στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για το luxury real estate
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- Ποια είναι η Luana Vjollca που «αναστάτωσε» τη Μύκονο – Η εκρηκτική σταρ με τους 3,4 εκατ. ακολούθους
- Η διευθύντρια επισκεπτών του Λευκού Οίκου παντρεύτηκε στη Μύκονο -Το γλέντι με νησιώτικα, οι καλεσμένοι από ΗΠΑ [εικόνες, βίντεο]
- SEAJETS: Τo SUPERSTAR επιστρέφει στη Ραφήνα με καθημερινά δρομολόγια προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο