Τέλος η επιταγή ακρίβειας: Το μέτρο που ήταν «κλειδωμένο» μπήκε στο χρονοντούλαπο

Το Market Pass τελικώς δεν παίρνει παράταση και μαζί του παίρνει και μία σειρά από μέτρα που η αλήθεια είναι πως τα περίμεναν καρτερικά χιλιάδες δικαιούχοι.

Μέτρα που μπαίνουν στον «πάγο» λόγω της καταστροφής στη Θεσσαλία από την φονική κακοκαιρία Daniel. Ένα από τα μέτρα τα οποία είχαν διαρρεύσει στα κυβερνητικά ρεπορτάζ και θα ήταν μία πραγματική βοήθεια για χιλιάδες πολίτες είναι η επιταγή ακρίβειας σε μακροχρόνια ανέργους, δικαιούχους επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η επιταγή ακρίβειας είχε δοθεί πέρσι τα Χριστούγεννα, ενώ είχε «ανοίξει κουβέντα» για φέτος τα Χριστούγεννα, με τα ρεπορτάζ να μεταθέτουν τις ανακοινώσεις για την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Την κυβέρνηση όμως την «πρόλαβε» η κακοκαιρία. Σύμφωνα με οικονομολόγους η οικονομική καταστροφή είναι μεγάλη και μπορεί να φτάσει τα 4 δισ. ευρώ.

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση είτε μεταθέτει είτε ακυρώνει μέτρα τα οποία σκόπευε να εφαρμόσει. Ένα από τα μέτρα που μετατίθενται είναι το επίδομα προσωπικής διαφοράς το οποίο θα πληρωθεί Ιανουάριο αντί για Δεκέμβρη.

Από την άλλη πλευρά δεν θα παραταθεί ένα μέτρο που σχεδόν είχε εξαγγελθεί και είναι η παράταση του market pass για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: