
Ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά έθιμα της Μυκόνου αναβιώνει και φέτος, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, με τη λιτανευτική κάθοδο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής από την ιστορική Μονή της στην Άνω Μερά προς τη Χώρα. Η πομπή θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί, ενώ νωρίτερα, στις 07:30, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β΄.
Με τη συμμετοχή του κλήρου και πλήθους πιστών, η λιτανευτική πορεία ακολουθεί την καθιερωμένη διαδρομή, μεταφέροντας το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας από το μοναστήρι της Άνω Μεράς στο κέντρο της Χώρας, όπου και θα φιλοξενηθεί φέτος στον Ιερό Ναό της Παναχράντου. Η Ιερή Εικόνα θα παραμείνει εκεί έως το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, η επιστροφή της στη Μονή.
Το έθιμο, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, αποτελεί έναν ζωντανό κρίκο ανάμεσα στη θρησκευτική παράδοση και τη συλλογική μνήμη του νησιού, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο Μυκονιάτες και επισκέπτες σε μια πορεία πίστης και κατάνυξης.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Απίστευτη απάτη στη Μύκονο: Παρήγγειλαν iPhone και όταν άνοιξαν τα δέματα βρήκαν… λεμόνια!
- Ferrari Purosangue 2,2 εκατ. ευρώ παραδόθηκε στη Μύκονο – Η one-off Mansory του Alec Monopoly
- Λαοθάλασσα Μυκονίων και προσκυνητών τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου
- Τα σοκάκια της Μυκόνου στους οκτώ ομορφότερους δρόμους του κόσμου
- Ευστρ. Κουλαρά για τουρίστες: “Όπως κι εγώ όταν πάω σε μία άλλη χώρα σέβομαι τους νόμους της, και αυτοί πρέπει να σέβονται τον ΚΟΚ της Ελλάδας”