
Ξεπερνούν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις που αναμένονταν για φέτος το καλοκαίρι οι κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, με τους τουρίστες να προτιμούν τη λύση τύπου Αirbnb ως αποτέλεσμα των υγειονομικών συνθηκών, αλλά και της γενικότερης αύξησης του κόστους ζωής.
H σύγκριση με την περσινή χρονιά δείχνει ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα για το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου καταγράφουν άνοδο 232% σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA.
Τα δεδομένα αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στη λίστα των 20 κορυφαίων προορισμών στην Ευρώπη. Παράλληλα, βλέπουμε και τάσεις που πρόκειται να κυριαρχήσουν φέτος, όπως εκείνη των οδικών ταξιδιών (road trips).
Ειδικότερα, από αρχές Ιουνίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου, οι κρατήσεις για Airbnb καταγράφουν αύξηση 232% σε σχέση με την περσινή χρονιά και 7% με τις κρατήσεις του 2019. Τη μεγαλύτερη αύξηση σημειώνει η Σαντορίνη με 552%, η Αθήνα με 429% και η Κέρκυρα με 317%.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Γενική Συνέλευση και Εκλογές στον Σύλλογο Γυναικών Άνω Μεράς «Ανωμερίτισσες»
- Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων και δηλώσεις έως τις 15 Ιουνίου
- Διήμερη Εκπαίδευση για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος στη Μύκονο
- Τουρισμός για όλους 2026: Ώρα μηδέν για το voucher διακοπών
- Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από πότε καθίστανται υποχρεωτική – «Τσουχτερά» πρόστιμα έως 10.500 ευρώ